7 juni 2017 Isle of Wight

3 dagen zijn we op het Isle of Wight gebleven. We zijn met de bus naar Yarmouth gegaan, alwaar een gezellig dorpsfeest aan de de gang was. Veel folklore maar ook een brede keus aan internationale keukens. Daarna verder naar Alum Bay Pebble Beach, ’n strand met vele kleuren zand.

Dag 2 viel in het nat, we hebben in de ochtend nog wel tussen de buien door kunnen wandelen maar in de middag dreven we snel terug naar de boot.

De derde dag hebben we wat aan de boot geklust. De drinkwaterpomp bleef aanslaan, dit duidde dus op ’n lek, maar waar? De hele boot overhoop gehaald maar zonder resultaat. Het lek zat uiteindelijk op een reeds bekende zwakke plek, daar waar twee slangen van verschillende dikte verbonden zijn. Hadden we maar eerder naar  gekeken, dat had een hoop werk gescheeld. Ook hebben we een poging gedaan om lekkende zijramen te dichten. Of dit gelukt is zal de tijd leren.

In de middag hebben we een OV toer over het eiland gemaakt die we hebben afgesloten met een heerlijk etentje aan het strand in The Spyglass Inn in Ventnor, echt een aanrader!

Vanmorgen zijn we overgestoken naar het vaste land van Engeland, ’n tochtje van maar 6 NM. We liggen nu in de Beaulieu River, ’n paar mijl stroomopwaarts. Naast de beschutte haven ligt een historische jachtwerf.  Het is een bosrijke omgeving, de zee lijkt ver weg van hier. Mooie wandeling gemaakt naar Beaulieu Village.

Morgen zij we van plan om weer een een flinke zeiltocht te maken.

Een reactie

  1. Ha Henk en Marja,
    Maken jullie ook foto’s? Zoals je schrijft over dat strand met vele kleuren zand. Wat een fantastische aanblik zal dat geweest zijn.
    Liefs
    Sylvia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *