3 juni 2017 naar Isle of Wight

3 juni 2017

We zijn vandaag op het Isle of Wight aangekomen. Wat een rustige tocht leek te worden eindigde op The Solent in een gevecht tegen wind, met vlagen van 27 knopen, en stroom in. We hebben vandaag in 11 uur 54 NM afgelegd. Op kanaal 16 hebben we meerdere “pan pans” en “mayday mayday’s” gehoord.

De oversteek van Gravelin naar Dover, al weer een paar dagen geleden, begon op de motor maar na enige mijlen gevaren te hebben konden de zeilen worden gehesen. Het was stralend weer. Na enige tijd kwam er “land in zicht” maar niet veel later was het land weer verdwenen waardoor het leek alsof we weer midden op zee zaten. We werden overvallen door mist, dichte mist. Gelukkig biedt op zo’n moment de AIS veel rust, al werd deze rust heel wat keren verstoord door de misthoorns op de voor ons onzichtbare boten. In Dover troffen we meerdere zeilers aan die vanwege de mist niet waren uitgevaren. Uiteraard hebben we in Dover de pub bezocht.

De volgende dag zijn we, vrijwel alleen op de motor, naar Eastbourne gevaren. Gisteravond in Shoreham aangekomen. De sluis in Shoreham, die voor de Dina Helena net breed genoeg bleek, bracht ons in ’n paar minuten ’n meter of 6 boven zeeniveau. Gelukkig waren we gewaarschuwd, we hadden de boot stevig vastgelegd.

We waren al van plan op ’n paar dagen op het Isle of Wight te blijven maar het ziet er nu naar uit dat we voorlopig “verwaaid” liggen. De vooruitzichten zien er niet best uit. Gelukkig heeft het eiland genoeg te bieden

 

6 reacties

 1. Leuk van jullie reis te kunnen lezen.
  Hebben jullie idee om in Bayonne, Biarritz aan te meren. Kunnen we aldaar afspreken

  Hartelijke groet en zeil ze..!
  Onno

 2. Wat een verschillende weersomstandigheden al op dit korte stuk.
  Geniet ze! En wat fantastisch om op de kaart te kunnen zien waar jullie zijn.
  groetjes
  Sylvia

 3. Hallo Henk en Marja,

  Jullie hebben al heel wat storm achter de kiezen zo te horen. Gelukkig hebben jullie op
  het Isle of Wight tijd om even bij te komen in de Pub. Wat ’n avontuur….
  We blijven jullie volgen. Goede vaart.

  Groeten,
  Nico en Margreet.

 4. Alles naar jullie zin zo te lezen. Ook nog iets van de meegekregen die wij hier ook hadden. Wij volgen jullie. Nog een zeer goede vaart .

  De vriendelijke groeten van Ton en Sonja.

 5. Hallo Henk en Marja,

  Mooi dat we jullie kunnen volgen en dat jullie af en toe jullie belevenissen op de website plaatsen. We blijven jullie volgen. Veel plezier en behouden vaart.

  Groetjes Anneke en Cyril

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *