14 augustus 2017 Spaanse Ria’s

We hebben gisteren het anker laten zakken naast de Maaike-Saadet in de baai bij Baiona. Tijdens de vertrekkersdag, 1 april j.l. in Enkhuizen, lagen ze ook naast ons. Dit is echt puur toeval. Tijdens het binnenkomen van de baai zagen we ze liggen op de AIS. Zij zijn eerst naar Noord Ierland gevaren en wij via Bretagne en Noord Spanje. Heel bijzonder om elkaar hier te treffen.
Vanmorgen heeft de Liefde zich ook toegevoegd. Samen met De Liefde is van ons tijdens die zelfde vertrekkersdag  een reportage gemaakt door het blad Zeilen.
Het wereldje van vertrekkers is klein. Vooral na A Coruna komen we veel vertrekkers tegen die we in Enkhuizen ontmoet hebben.
Vanmorgen kregen we een bericht van de Summerwind, waarmee we in Bretagne ’n paar dagen hebben opgevaren. Zij zijn inmiddels in de Algarve. Ze vertelden dat ze bezoek hadden gehad van Ed Meegens. Ed, ook een Patagonieganger, is afgelopen voorjaar bij ons in Akersloot aan boord geweest.
In de Ria Arousa hebben we met een aantal vertrekkers, omdat we met onze rubberboten niet welkom op het strand waren, in de baai geborreld, de rubberboten vastgeknoopt aan een zwemmersboei.

We hebben de laatste tijd veel bezoek gehad. De dochters van Marja, Wanda (+ Jesse) en Lisa  kwamen in Vilagarcia aan boord. We hebben met ze op de Ria Arousa gevaren. Wanda en Jesse stapten ’n dag of 3 later af. Met Lisa zijn we via de Ria de Ponteverde naar Ria de Vigo de gevaren. In de Ria de Ponteverde hebben we nog een bezoek gebracht aan het dorpje Combarro, een heel toeristisch maar schitterend authentiek vissersplaatje.

In de Ria de Vigo hebben we veel vis gevangen, makrelen. De eerste vis na de geep in Bretagne. Deze keer hebben we de vangst niet teruggezet maar heeft Lisa ze heerlijk klaargemaakt.

de Visvangst

Wouter (zoon van Henk) en Lynn stapten in Gangas aan boord. We zijn met ze naar de eilandengroep Cies gevaren. Onderweg raakte Wouter ook in de ban van het vissen en ving de een na de andere. Het doden en het schoonmaken van de vis was erg heftig voor hem, heel herkenbaar voor zijn vader.

De Ilas Cies behoren tot een nationaal park. Om er te mogen ankeren moeten vele formaliteiten worden afgehandeld. De eilanden zelf zijn een grote kermis, volle stranden, grote camping en ferry’s varen af en aan. Dit noemen ze in Spanje een “Park Nacional”

Een week eerder waren we op het eilandje Salvora. Dit eiland behoort tot het zelfde park nationaal. Hier waren we alleen. Op het eiland bevindt zich nog een verlaten dorpje en een vuurtoren.

Ila Salvore met de boot op de achtergrond

Omdat Lisa in Vigo de trein naar Porto zou nemen wilden we de boot daar in de haven afmeren. De ongelofelijke herrie die er werd geproduceerd vanwege een skateboard festijn deed ons besluiten verderop een haven aan te doen. We zijn naar Vigo gelopen (uur heen, uur terug), leuke gezellige stad!

Baai in Ria de Vigo

De jongelui zijn weer van boord, we hebben de boot weer voor ons zelf. Het was voor hen bijzonder om ’n paar dagen mee te proeven aan ons nieuwe leven.

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *