Januari – Februari 2021 – Ecuador

De eerste dagen in Ecuador stonden vooral in het teken van kleine reparaties en onderhoudswerkzaamheden aan de boot. Voor de generator zijn we naar Manta gereisd, Peter van de Oka ging met ons mee.
De weg er naartoe was slecht. Manta zelf was niet erg interessant, het historische centrum is door een grote aardbeving 5 jaar geleden volledig verwoest. Ook hier in Caraquez zijn de gevolgen van de aardbeving nog goed zichtbaar. We hebben bij de vishaven heerlijk gegeten. Omdat de reparatie van de generator op zich liet wachten hebben we een wandeling gemaakt door een schitterende jungle.

Terwijl wij hier stonden te wachten werd er nog een kabel toegevoegd

6 februari, onze trouwdag (al weer 4 jaar) hebben we doorgebracht op het strand van Canoa, een kilometer of 20 hiervandaan.
Peter is inmiddels naar Panama vertrokken.
De generator werkt weer niet.

8 februari zijn we vertrokken voor een 12 daagse (publieke) bustocht door Ecuador. Hierover over een paar dagen meer.
Ons vertrek staat gepland op a.s. donderdag maar ervaring van andere zeilers heeft ons geleerd dat het in orde krijgen van de papieren wel eens wat meer tijd kan kosten. We willen direct naar Mexico, slaan hierdoor veel landen over maar het scheelt veel papierwerk en kosten. De tocht naar Mexico is zo’n 1200 mijl maar het is moeilijk te voorspellen hoe lang het gaat duren. De wind zal lang niet zo gunstig zijn als tijdens de tocht van Chili naar hier.

8 reacties

 1. Leuke foto’s! Ben benieuwd naar jullie verslag van de rondreis door Ecuador. Hopelijk kunnen jullie wél aan de overtocht naar Mexico beginnen en behouden vaart. Succes met alle formaliteiten, groetjes van Suzanne

 2. Lieve Marja en Henk, altijd fijn van jullie te horen en jullie met het prachtige verslag met foto’s te kunnen volgen en mee te kunnen genieten,
  Nog van harte gefeliciteerd met jullie 4de trouwdag.
  Wensen jullie behouden vaart naar Mexico
  Lieve groeten
  Menno&Carnique

 3. Hoi Henk en Marja,

  Op aanmoediging van Merel heb ik besloten ook een berichtje te plaatsen. Ik ben trouwe volger van jullie blogs (heerlijk om jullie spannende verhalen te lezen vlak voor het slapen gaan) en bewonder op afstand al jullie belevenissen. Het lijkt mij fantastisch zo’n avontuur aan te gaan, had ik maar half de moed..

  Het gaat jullie goed en veel geluk en veiligheid gewenst!

  Liefs, Sharon

 4. Ben benieuwd naar jullie verhaal over Equador. Klinkt heel avontuurlijk.
  1200 mijl is een flink eind zeilen…. 10-14 dagen denk ik?
  Goede reis!
  Hans&Angela

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *