25 juni 2017 Vilaine

We liggen nu al ’n paar dagen op de Vilaine, een rivier in zuid Bretagne.
De Hight aspect en de buiskap hebben we voor reparatie achter gelaten in Arzal. We gaan ze vanmiddag ophalen.
De eerste nacht hebben we doorgebracht vóór de Barage d’Arzal omdat de sluizen niet bediend werden. De 2e nacht hebben we zo’n 20 NM stroomopwaards geankerd op een schitterende, landelijke en rustige plek. Onderweg is Marja in La Roche Bernard nog naar de kapper geweest.

De overige dagen hebben we afgemeerd gelegen in de haven van La Roche Bernard.  Een oud collega van Henk, Willem Hali, kwam met zijn vrouw kwamen op bezoek. We zijn door hen getrakteerd op een lunch en zijn naar Penestin gereden. Daar oude vrienden ontmoet.

Henk met vrienden uit Penestin

In de nacht van vrijdag op zaterdag arriveerden de dochters van Henk (Marije en Merel) en nichtje Jos.
Met de meiden hebben we eerst La Roche Bernard bezocht, zijn we de rivier weer opgevaren, hebben de markt in Penestin bezocht, zijn naar het strand geweest en ze hebben ons getrakteerd op een etentje in de volgens Henk de aller beste pizzeria van Frankrijk. Vanmorgen zijn de dames  weer vertrokken.

Ankeren op de Vilaine

                                       Met de Meiden aan de cider

 

6 reacties

 1. Prachtig gebied, waar jullie liggen en de boel verkennen. En wat gezellig dat mensen jullie komen opzoeken. Veel plezier!
  Liefs, Sylvia

 2. Haha geweldig die “kleine” vrienden 🙂
  Volgens mij hebben jullie een eerlij kweekend gehad met Marije, Merel en Josje.

  Goede reis richting Vannes en wie weet richting St Nazaire.

  Groet!
  Lynn & Wout

 3. Hallo Henk en Marja,
  Gezellig allemaal! Zo Marja ging je voor de Franse coupe? Wel weer pech met al de reparaties!. Hier op kantoor mis je niets hoor Henk! Behalve wat gezellige praatjes met de grijze collega’s. De sfeer is tres desagreable a ce moment. Geniet van jullie reis. Dikke kus Sjaan

 4. Hoi Henk en Marja, leuk om jullie verslag te lezen en alle reacties die daarop komen. Mooie beelden van ondergaande zon en bijpassende klassieke muziek. Jullie zijn nog geen “zeebarbaren” geworden getuige het feit dat Marja de kapper nog heeft bezocht. Een gemiste kans voor jou Henk gezien de ruime openingstijden op het winkelraam. Geniet heerlijk verder van jullie reis. Wij houden jullie “in de gaten”.
  Groeten, van ons uit Noordwijkerhout, Ad.

 5. Hoi Henk en Marja,
  Heel gaaf dat jullie deze wereldreis maken. Leuk dat jullie ook naar Penestin zijn geweest. Heel veel plezier en succes op jullie verdere reis.
  Groet,
  Jeroen, ook besmet met het reisvirus, door je dochter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *