Mei 2019 – Uruguay

Onze laatste blogs staan vol met spannende gebeurtenissen. Iemand schreef ons of we de spanning er in brachten om de blogs interessant te maken.
Nee, het was echt een aaneenschakeling van incidenten. We hebben er veel van geleerd maar vinden het voorlopig wel even genoeg. Ook de druk om op tijd Brazilië te verlaten deed geen goed aan onze gemoedsrust.
Ik kan u wel alvast vertellen dat dit blog vrij is van spanning.

Op 25 mei, precies 2 jaar na ons vertrek uit Scheveningen, voeren we het laatste Braziliaanse zeegat uit, op weg naar Punta del Este in Uruguay. Een tocht van 270 mijl. We hoopten het in 3 dagen te overbruggen.
Voorspeld was een stevige bries schuin van achter, een ideale wind om de boot met een knoop of 5 á 6 door het water te laten varen. De richting van de wind was zoals beloofd, de kracht echter niet. Om nog enige snelheid te houden moest de motor meest van de tijd worden bijgezet.
In de ochtend van de 3e dag voeren we ten hoogte van La Paloma, de eerste haven in Uruguay. Omdat we het motorgeronk zat waren en omdat volgens de pilot inklaren in Punta des Este lastig is,  besloten we het roer om te gooien en naar La Paloma te varen.
Het vissershaventje deed ons sterk denken aan Den Oever, het stadje aan Den Helder en een wandeling over het strand aan Vlieland. Ook de temperatuur en luchten herinnerden ons aan Nederland.
’s Avond meerde er ook de Timbuktu met de Duitse solozeiler Michel af. We hebben hem voor het eerst 300 km stroomopwaarts op de Gambia rivier ontmoet. Een tweede keer in Rio en nu komen we hem hier weer tegen.
We zijn drie dagen in La Paloma gebleven en hebben genoten van de rust en het fijt dat we ons niet meer hoeven te haasten.

La Paloma
De vuurtoren van La Paloma
Op het oude station van La Paloma

Het 2e stuk naar Punta de Este, een flinke dagtocht kon wel zeilend worden afgelegd. Om 7 uur ’s avonds werden we door Bram en Petra van de Hafskip opgewacht. Na wat gestuntel met het afmeren van de boot hebben we met hen tot diep in de nacht elkaars avonturen gedeeld en genoten van de Uruguayaanse wijn.

De komende weken willen we Uruguay verkennen en vooral rustig aan doen.

Overal in en om de haven van Punta del Este zijn zeeleeuwen
Virgen de la Candelaria, vele mensen slaan hier tijdens het vorbij gaan een kruisje
La Mano (De Hand) op het stand van Punta del Este

 

Als je automatisch via de mail  op de hoogte gehouden wilt worden van onze avonturen kun je je inschrijven op de startpagina van deze site.

6 reacties

 1. Hallo Henk en Marja,
  Zo te lezen gaat alles redelijk goed met julli.
  Ik zou zeggen nog heel veel plezier.
  Het gaat jullie goed.

  De groeten van ons.

 2. Gefeliciteerd! Urugay, eindelijk tijd om wat te relaxen! Ook fijn om het Hafskip weer te ontmoeten. Geniet ervan!

 3. Hallo Henk en Marja , alweer meer dan twee jaar geleden dat jullie uit Scheveningen vertrokken !
  We genieten van jullie reisverslagen en foto’s en leven mee met jullie avonturen .
  Goede reis verder en tot horens , Tiny en Jan van Droffelaar.

 4. Weer een stapje dichterbij jullie zuidelijkste puntje en nu helemaal in de vakantiestemming! Heel relaxed, maar kijk weer graag uit naar jullie volgende blog
  met een hoop spanning en sensatie 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *